Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ταξίδι στο Μεξικό ;


Χρήσιμες πληροφορίες 

     Το Μεξικό βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική , ανάμεσα στον Ειρηνικό ωκεανό , δυτικά , και τον Κόλπο του Μεξικού και την Καραϊβική , ανατολικά . Βόρεια συνορεύει με τις Η.Π.Α. σε μια γραμμή 3.141 χιλιομέτρων (που είναι και η καλύτερα φυλασσόμενη συνοριακή γραμμή στον κόσμο , για αποτροπή της λαθρομετανάστευσης Μεξικανών στις Η.Π.Α) , και προς νότο με τη Γουατεμάλα και το Μπελίτσε . 


     Το κλίμα του είναι διαφορετικό από περιοχή σε περιοχή και ποικίλλει από τροπικό μέχρι ερημικό .
   Είναι μια πλούσια χώρα , αφού διαθέτει πολλές πρώτες ύλες όπως : πετρέλαιο , άργυρο , χαλκό , μόλυβδο , ψευδάργυρο , φυσικό αέριο , ξυλεία και μεγάλες καλλιέργειες καλαμποκιού . Το 40% , όμως , του πληθυσμού της ζει κάτω από το όριο της φτώχειας !!!


   Έχουν πρόβλημα έλλειψης καθαρού πόσιμου νερού και η αιτία είναι συνήθως η αποδάσωση . Η καταστροφή των δασών και η έλλειψη καθαρού νερού θεωρείται από την κυβέρνηση ως πρόβλημα εθνικής ασφάλειας . Ως επισκέπτες , εννοείται ότι πίνουμε μόνο εμφιαλωμένο νερό και αποφεύγουμε τα παγάκια , αν δεν ξέρουμε πως προέρχονται από κατάλληλο νερό .



    Οι κάτοικοί του είναι μιγάδες Αμερικανο-Ινδιάνων και Ισπανών (60%) , Αμερικανο-Ινδιάνοι (30%) , λευκοί (9%) και άλλοι (1%) .
    Στο θρήσκευμα είναι Ρωμαιοκαθολικοί (89%) , Διαμαρτυρόμενοι (6%) , και από άλλες θρησκείες (5%) . 


      Η γλώσσα τους είναι τα ισπανικά και διάφορες ιθαγενείς διάλεκτοι . 
    Το νόμισμά τους είναι το μεξικανικό Πέσο . 100 μεξικανικά πέσο ισοδυναμούν περίπου με 7,14 ευρώ . 

     Για να επισκεφτεί κανείς το Μεξικό χρειάζεται να έχει διαβατήριο νέου τύπου .




Άννα Αναστασοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου