Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Το Σινικό Τείχος


   Το Σινικό Τείχος έχει συμπεριληφθεί στα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου . Ξετυλίγεται στη βόρεια Κίνα , από την αρχή της Σινικής θάλασσας ως τα βάθη της κεντρικής Ασίας .


     Άρχισε να κατασκευάζεται γύρω στο 214 π.Χ. από τη δυναστεία των Τσιν και προστάτευε την Κίνα από τις εισβολές των μογγολικών φυλών και των Ούνων . Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε στα τέλη του 16ου αιώνα από τη δυναστεία Μινγκ .



     Έχει μήκος περίπου 6.400 χλμ , ύψος από 5 ως 10 μέτρα , ενώ το πάχος του φτάνει τα 7 μ. στη βάση και τα 4 μ. στην κορυφή . Κατασκευάστηκε από χώμα και χαλίκια , ενώ η πρόσοψή του είναι ενισχυμένη με πέτρες και τούβλα για να είναι ανθεκτικό στις επιθέσεις .


     Το τείχος είναι γεμάτο πύργους και φυλάκια και αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό . Κάθε πύργος έχει οπτική επαφή με τον προηγούμενο και τον επόμενό του . Έτσι , σε περίπτωση εισβολής ,  μπορούσε άμεσα να ειδοποιηθεί το Πεκίνο , με τις φρυκτωρίες .



      Μεγάλη συζήτηση γίνεται εδώ και χρόνια για το αν το Σινικό Τείχος είναι ορατό από το διάστημα με γυμνό μάτι .  
     Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια : "Ο Ληρόι Τσιάο, ένας κινεζο-αμερικανός αστροναύτης , δήλωσε σε καθημερινή εφημερίδα της Κίνας ότι πρόσφατες φωτογραφίες που λήφθηκαν από τον διεθνή διαστημικό σταθμό φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι το Σινικό Τείχος μπορεί τελικά να γίνει ορατό με γυμνό μάτι υπό ορισμένους ευνοϊκούς όρους και εάν κανείς ξέρει ακριβώς πού να κοιτάξει ."



Δημήτρης Κάκκας
Θοδωρής Σκόνδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου